REKLAMY PIŠTE SEM!


dennik7.blog.cz/



Bachááá! každého návštěvníka fotííím! xD


Chceš vyčistit monitor?klikni SEM

Pokud chceš můžeš si objednat desing na blog ZDE!

Klikni SEM a uvidíš!xD












Zapečená čokoláda

8. února 2010 v 18:41 | Vikinka |  Recepty

Ingredience:

  • 50 g másla + trochu na vymazání formiček
  • 1 lžíci mletých mandlí + trochu
  • na vysypání formiček
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 žloutek ze středně velkého vejce
  • 1 vejce
  • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
  • 4 lžíce likéru Baileys
  • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla:

1. Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2. Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3. Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S.
Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ladyxd ladyxd | E-mail | Web | 9. února 2010 v 12:56 | Reagovat

hezzzzzzzz blogg

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama