REKLAMY PIŠTE SEM!


dennik7.blog.cz/



Bachááá! každého návštěvníka fotííím! xD


Chceš vyčistit monitor?klikni SEM

Pokud chceš můžeš si objednat desing na blog ZDE!

Klikni SEM a uvidíš!xD












Silvestrovské pohoštění

28. prosince 2009 v 7:31 | ♫Vikinka♫ |  Recepty
Poslední den v roce by měl být dnem nejveselejším. K pocitu dobré pohody patří společnost sympatických lidí, dobré sousto a dobré pití. O silvestrovský program se postará někde televize, jinde vtipný kamarád. Hostitelům připadá povinnost obstarat bohaté studené pohoštění a menší teplou večeři. Pohoštění, které pro tuto příležitost připravujeme, má být vtipné, nikoliv honosné. Malou teplou večeři můžeme podat buď krátce po příchodu hostů, v tom případě ji zahájíme aperitivem a studeným předkrmem , nebo po půlnočním přípitku. Často však půlnoční teplou večeři nahrazujeme ostřejší polévkou, která vhodně vzkřísí unavené zažívání. Po této polévce stačí podat už jenom horké párky.

Ideálním řešením pro větší společnosti je studený bufet. Stůl vhodné velikosti postavíme ke zdi, aby byl přístupný ze tří stran, a a pokryjeme bílým ubrusem. Na něj srovnáme dezertní talířky, příbory, papírové ubrousky, slánky, kořenky, karafu s octem, misku s nakrájeným citrónem, worcesterskou omáčkou, kečup a hořčici. Jinak na bufet srovnáme studené mísy, saláty, pikantní omáčky, tence nakrájený chleba, slané pečivo, čerstvé ovoce, sladké zákusky, slané oříšky nebo mandle a nápoje. Sklenice a skleničky umístíme na malý příruční stolek.

Studené mísy jsou vždy středem pozornosti a proto jim věnujeme zvláštní pozornost. Vhodné jsou nářezové mísy z uzenin,studených mas a sýrů. Doplňujeme je hoblinkami nebo hranolkami z másla, proužky kápie, vějířky okurek a petrželkou. Mísy nemají být přeplněné, ovšem malé množství pokrmu na velké ploše působí také nepříjemně. Studená mísa má být barevně sladěná a výrazná pro oko. Plněná vejce, šunkové závitky nebo sýrové kornoutky jsou rychlé studené pokrmy, kterými vhodně doplníme nářezové mísy a mísy se studeným masem. I mísy sestavené výhradně z těchto malých studených pokrmů jsou vkusné a lákavé. Obložených chlebíčků připravujeme vždy několik druhů, nepřeplňujeme je obložením, ale dbáme na jejich chuťovou a barevnou harmonii. Také chuťovky, miniaturní jednosoustové chlebíčky, se dobře uplatní jako součást studeného pohoštění. Obložení k chuťovkám připavnme párátkem nebo ozdobnou jehlou z umělé hmoty.
Připravujeme-li studený bufet ve skromných podmínkách na chatě, pokryjeme stůl omyvatelným ubru- sem, na prkénka dáme celé větší kusy salámů, moravského uzeného, sýrů, tence nakrájený chléb a žemlovku, košíček s preclíky, sklenice s okurkami, zavináči, červenou řepou, kápiemi apod. Každý si na prkénku ukrojí kolik bude mít chuť, pohoštění dostane ráz odpovídající životu na chatě.

Muchomůrky

12 natvrdo uvařených vajec, měkký sýr, jemně nastrouhaný křen nebo prolisovaný česnek, cibule, hořčice, sůl, mletý pepř, jogurt nebo majolka
Oloupaným vajíčkům opatrně seřízneme vršek a vydlabeme žloutky. Ty nastrouháme nebo pečlivě rozmačkáme a smícháme se sýrem a trochou majolky, podle chuti přidáme křen nebo česnek. Vmícháme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Hmotu dáme zpět do vydlabaných vajíček a posadíme hlavičku z půlky vydlabaného rajčete. Tečky uděláme s majolky nebo jogurtu, muchomůrky narovnáme na talíř a ozdobíme zelenou petrželkou. Na silvestrovském stole se hezky vyjímají.


Slané roládky

1 balíček listového těsta, 20 dkg pikantního salámu (např. Vysočina)
Těsto vyválíme na tlouštku 5 mm a poklademe tenkými kolečky salámu. Svineme do rolády. Ostrým nožem roládu nakrájíme na kolečka o tloušťce 5 mm a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova, před pečením můžeme potřít rozšlehaným vejcem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 I©€_T€@ I©€_T€@ | Web | 28. prosince 2009 v 11:29 | Reagovat

jů ...
jo a v menu máš špatně  to affs
to má být affiliates a ne affiatles...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama